15 Eylül 2019 - Pazar
Anasayfa » Hayvanlar Hakkında Bilmeniz Gerekenler » KÖPEKLERİNİZLE İLGİLİ BİLMİYOR OLABİLECEĞİNİZ 7 GERÇEK
KÖPEKLERİNİZLE İLGİLİ BİLMİYOR OLABİLECEĞİNİZ 7 GERÇEK

Koltuğunuzda oturup duran köpeğinizi ne kadar iyi tanıyorsunuz? Köpeğiniz bazen neden tuhaf bir şekilde oyun oynuyor? Köpeğinizin amacı sadece sizi eğlendirmek mi? Onunla geçirdiğiniz günler onu ve tuhaf hareketlerini iyi bilmenizi garanti etmeyecektir. Bu yazımızda sizlere köpeklerle ilgili ilginç gerçekleri aktaracağız.

Köpek Gerçekleri Madde 1: Köpeğiniz kuyruğunu kovalıyorsa, veteriner ziyaretine ihtiyaç duyuyor olabilir.
Köpeklerin kuyruklarını kovalamasını çok sayıda nedenle açıklanabilmektedir: egzersiz, yırtıcı içgüdü, huzursuzluk ya da pire. Yine de köpeğinizin kuyruğunu kovalamasının gerçek nedenini öğrenmenin en güvenli ve en kesin yöntemi veterinerinizle görüşmektir.

Köpek Gerçekleri Madde 2: Köpekler uyurken rüya görürler.
Köpeğiniz uyurken havlarsa ya da ayaklarını hareket ettirirse şaşırmayın. Köpeğiniz rüyasında bir parkta koşturuyor olabilir. İnsanlarda ve köpeklerde Yavaş Dalga Uykusu ve Hızlı Göz Hareketleri Uykusu benzerlik göstermektedir. Köpeğiniz uyurken anın tadını çıkarmasına izin verin.

Köpek Gerçekleri Madde 3: Gece görüşüne sahiptirler.
Köpeklerin karanlıkla nasıl rahatlıkla hareket edebildiğini biliyor musunuz? Köpeklerin gözlerinde tapetum lucidum isimli bir tabaka mevcuttur. Bu sayede, karanlıkta bile görebilirler.

Köpek Gerçekleri Madde 4: Eğer köpeğiniz garip davranıyorsa, şemsiyenizi yanınıza alın.
Uzmanlar bununla ilgili kesin bir bilgi ortaya koymamış olsa da, bazılarına göre, köpekler hava durumuyla ilgili tespitlerde bulunabilirler. Özellikle de yağmur yağma ihtimali olduğunda.

Köpek Gerçekler Madde 5: Köpekler insanlar gibi terlemezler.
Köpeklerin her bölgesi terlemez. Köpeklerin sadece patileri terler. Eğer köpeğinizin patilerinin terlediğini hissederseniz, bulunduğu alanın köpeğiniz için biraz sıcak olduğunu anlayabilirsiniz.

Köpek Gerçekleri Madde 6: Köpeğinizin burnu ıslaktır çünkü koku zerreciklerini özümser.
Köpeklerin burnu, kokuları bizden çok daha iyi derecede algılamalarına yardımcı olan bir mukoza salgılamaktadır. Köpeklerin burunları ıslanınca, algıladıkları kokuyu ağızlarında tanımlamak için burunlarını yalarlar.

Köpek Gerçekleri Madde 7: Koku alma konusunda üstünlüğe sahiptirler.
Köpeklerin koku alma duyusu sahiplerininkinden 100.000 kat daha gelişmiştir. FBI ve benzeri kuruluşların bazı kamusal alanlarda mevcut olan istenmeyen maddeleri ararken neden köpeklerden yardım aldığına şaşırmamak lazım. Köpeklerin koku alma duyuları kurabiyelerinizin başından ayrıldığınızda, dönüşte boş paketle karşılaşmanızı da açıklamaktadır.

Köpeğinizle ilgili açıklayamadığınız farklı şeylerde mevcut olabilir. Köpeğinizin hareketlerine basit bir şekilde teşhis koymayın. Eğer köpeğinizde garip davranışlar gözlemliyorsanız, bu hareketler size eğlenceli gelse de, en doğrusu bu konuda veteriner tavsiyesi almanızdır.

Hakkında Burak DİKBAŞ

Kediler güllere benzer. Seviyorsanız, tırnakları canınızı acıtmaz 😻 Hayvan aşığı 🐾