20 Mart 2019 - Çarşamba
Anasayfa » Hayvanlar Hakkında Bilmeniz Gerekenler » Sokak Canları İçin Ne Yapabilirsiniz?
Sokak Canları İçin Ne Yapabilirsiniz?
????????????????????????????????????

Sokak Canları İçin Ne Yapabilirsiniz?

Sokak canlarına günde 5 dakikanızı ayırarak çevrenizde farkındalık yaratabilirsiniz. Unutmayalım ki onlar bize bu dünyada emanet edilmiş canlar…

İşe giderken veya evden herhangi bir yere doğru gittiğinizde onlar için yayvan bir su kabı ayarlayıp, içine su koyarak onların yaşam alanına bırakın…

Su hayattır, sokak canlarının bulmakta en çok zorlandığı şey olan temiz suyu vererek onlara yardımınız dokunmuş olur.

Evde artan ama “bozulmamış yiyecekleri” temiz bir kap içinde onların yaşam alanlarına bırakın…

Kediler ve köpekler çöp karıştırıp yemek bulmak için yaratılmamış canlılardır. (Doğada hiç bir canlının görevi değildir bu!) Doğaları gereği avcı olan bu hayvanların, kentleşmenin hızlanması ve çarpık kentleşme sonuçlarında, doğal yaşamları ellerinden alınmıştır. Şanslı olanlar apartman bahçelerinde yaşamaya çalışırken, şansız olanlar ise sokaklarda arabaların altında yaşam mücadelesi vermektedir. Bu süreci yaşayan canlıların yemek bulamaması kaçınılmazdır.

Maddi durumunuz el veriyorsa sokak canları için hazırlanmış mamalardan alıp onları doyurun….

Bilindiği üzere birçok mama markası sokak canları için özel mamalar üretmektedir. Fiyat aralığı düşük olan bu mamalarla canları besleyip, hem ömürlerini uzatırsınız hem de sağlık açısından gelişimlerine destek olursunuz.

Sokak canlılarının kısırlaştırılmasına yardımcı olun…

Kısırlaştırma veteriner desteği gerektiren bir operasyondur. Bu sebeple maddi bir destek gerekmektedir. Bununla birlikte birçok veteriner hekim sokak canlılarının kısırlaştırılmasına yardımcı olmaktadır. Tek başınıza ya da sizin gibi hayvan dostları ile birleşerek sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasına yardımcı olabilirsiniz. Kısırlaştırma açısından öncelikle erkek hayvanların tercih edilmesi daha doğru olacaktır. Zira erkek hayvanların kısırlaştırılması hem daha ucuz hem daha kolaydır. Bu şekilde kontrolsüz üreme engellenecektir. Sokakta doğan bebek canların çok şanslı olanları 1 yaşına kadar yaşayabilmektedir. Bu durumu göz ardı etmek “insan” olmanın gerekliliğini yok saymaktan başka bir şey değildir.

Canları korumayı, doyurmayı, barındırmayı bir rutin olarak yaparsanız çevrenizdeki insanlarda yarattığınız farkındalığı göreceksiniz. Aynı zamanda günde sadece sizinle 5 dakika geçiren bir canlının gözündeki tarifsiz sevgiyi göreceksiniz. Bence her şeyden daha değerli bu….

Hakkında cerry

2 yorum

1. Yeşim müderrisoğlu

BEN HAYVANSEVER DEĞILIM!
    Ama vicdanlı biri olarak; yoldan geçerken gözleri İltihaplı kedi yavrusuna kıyamadım ve tedavi için evime aldım. Gözleri kurtaramadık ama hayatını kurtardık. Evde kum, mama her turlu eğitimi verdik. Normal bir kedi gibi yaşamını sürdürebilir hale geldi.
    Ne yazıkki bir aydır her yere ilan Verdiğimiz halde ona gerçek yuvasını bulamadık!!!!

Bunca hayvansever, kedi severe ne oldu? Hepsi Güzeli sever hepsi göreni mi sever?
    LOKUM 2 aylık oldu. kuru mama yiyor. mama, su ve kum kabını bulmakta zorlanmıyor. Evde topuyla oynayıp bizimle kovalamaca oynuyor. Kıyma kavursanız ağzını açıp bir kere miyavlamıyor. Sakin, duygusal ama neşeli bir kedi. Oyun oynamayı, kucakta uyumayı seviyor. İç ve dış parazitleri yapıldı.
    TEK IHTIYACI ONU SEVEN BIR INSANI OLMASI
    Onu sokağa geri döndürmeyin ne olur, yaşayamaz….

• Halil İbrahim Mehmet Dogan

Merhaba Yeşim Hanım ,

Öncelikle kediciğe gösterdiğiniz şefkatten ötürü duyduğumuz minneti dile getirmek isterim.
      sizin yanınızda mutluysa ve ya siz de onun yanınızda olmasından ötürü mutluysanız ( kol-kanat gerdiğinizden ötürü ) sizinle kalmasıda bir tercih olabilir.
      Biliyorsunuz insanlar ne yazık ki bu tarz durumlarda tutarsız ve ilgisiz kalabiliyor. Siz kayıtsız kalamamışsanız bu sizin insaniyetiniz kimseyle mukayese edilemez.
      Instagram hesabından bize kediciğin resimlerini bize DM yoluyla atın bir ilan açalım. Ama ben isterim ki onu böyle koruyuo kollayan iyilik meleğinden yani sizden hiç ayrılmasın 🙁
      Teşekkürler..